Hoe ik organisaties help…

 

Inbound Marketing

Het aantrekken van relevante bezoekers, deze converteren naar leads en nurturen voor sales met waardevolle en relevante content.

SEO

Het verbeteren van de vindbaarheid en zichtbaarheid in de organische resultaten van zoekmachines voor relevante zoekopdrachten.

Content Marketing

Het vinden en binden van een publiek door deze periodiek van relevante en waardevolle content te voorzien, waarop ze zich kunnen 'abonneren'.

Marketing Automation

Het automatiseren van verschillende processen, stappen en onderdelen uit de inbound marketing filosofie met marketing automation software.

Podcasting

Het binden van een publiek met on demand audio afleveringen om je boodschap over te brengen bij je doelgroep.

Consultancy

De afgelopen jaren heb ik een werkwijze voor ontwikkeld, waarmee ik veel verschillende bedrijven heb geholpen om hun digital en inbound marketing resultaten naar een hoger niveau te tillen. Hierbij werk ik altijd vanuit de gedachte dat alles meerwaarde moet hebben voor je doelgroep en een bijdrage moet leveren aan je marketing doelen.

Vanuit mijn rol als freelance inbound marketing consultant, help ik verschillende opdrachtgevers met het opstellen van de juiste strategie. Vervolgens neem ik mijn opdrachtgevers aan de hand bij de implementatie en met de uitvoering van deze strategie. Een strategie met heldere doelstellingen, waarvan de voortgang continu wordt gemeten aan de hand van de juiste KPI’s en wordt weergegeven in heldere dashboards. Ik doe dit veelal op interim basis.

Inbound Marketing

Met relevante en waardevolle content de juiste doelgroep aantrekken. Vreemden omzetten in bezoekers. Bezoekers omzetten in contacten en leads. Leads nurturen en op het juiste moment overdragen aan sales. De samenwerking tussen marketing en sales verbeteren. Fans maken van klanten door zoveel mogelijk waarde toe te blijven voegen. 

Bij inbound marketing worden veelal vooral organische kanalen als SEO, social media en e-mail ingezet. Maar online advertising is vaak een belangrijke aanvulling om op te schalen met succesvolle campagnes. Voor online advertising doe ik zelf alleen de aansturing, niet de inrichting van campagnes. 

SEO

SEO draait om het verbeteren van de vindbaarheid en zichtbaarheid van webpagina’s of websites voor relevante zoekopdrachten in de niet betaalde resultaten van zoekmachines. In 2008 heb ik de eerste organisaties geholpen met SEO en dit doe ik nog steeds.

Er is veel wat je op SEO gebied kan doen, maar wat zijn de juiste werkzaamheden die daadwerkelijk voor meer leads en klanten zorgen? Via training en consultancy help ik mijn opdrachtgevers op hierin de juiste keuzes te maken en implementeren. 

Content Marketing

De term content marketing wordt voor van alles misbruikt. Voor mij is content marketing het vinden en binden van een publiek. Structureel waardevolle content aanbieden waarop het publiek zich kan, maar vooral ook wil abonneren. Niet denken is losse content items, maar in series. Denken als een uitgever of mediabedrijf is daarbij essentieel. 

Dit kan met een combinatie van tekst en afbeeldingen, denk bijvoorbeeld aan bloggen. Maar video’s en podcasts zijn inmiddels ook niet meer weg te denken binnen content marketing. Ik beschik over een eigen podcast studio om organisaties hier zo goed mogelijk mee te kunnen helpen.

Marketing Automation

Marketing automation is het automatiseren verschillende inbound marketing handelingen met software en tools. Ik heb voor twee organisaties de onboarding doorlopen om HubSpot partner te worden.

Voor een tiental organisaties heb ik HubSpot succesvol geïmplementeerd. Denk aan het inrichten van de software, het opzetten van de noodzakelijke processen (voor bijv. sales enablement) en het creëren van succesvolle lead generatie en nurturing campagnes. 

Podcasting

Een uit de hand gelopen hobby die inmiddels onderdeel is van mijn dienstverlening voor opdrachtgevers. Vanaf 2001 ben ik bezig met radio. In 2019 ben ik met mijn eigen podcast gestart (over radio). Inmiddels help ik ook opdrachtgevers van A tot Z met het starten van een podcast. Ik beschik over een eigen podcast studio, maar help ook organisaties op locatie. 

Als lid van de v-OR (verenigde-Online Radiostations) en VIA Taskforce Digital Audio (voorheen IAB) zet ik me ook actief in om podcasting en digital audio in Nederland meer op de kaart te zetten. 

Neem contact op

Locatie

’t Vijfhoekje 7
7776 CP Slagharen

Contactgegevens

Telefoon:
+31 (0)6 239 654 24

E-mail : mail@jerrelarkes.nl